OM MIG

När jag startade mitt eget bolag Inger Lernevall text & form AB var det för att under friare former jobba som skribent, reporter, redaktör, redigerare, layoutare och formgivare. Genom åren har jag kommit att arbeta mest med tidningslayout och form, mest för att det är så himla roligt. Numera kan jag också lägga författare och översättare till mina titlar.


På senare år har jag satsat alltmer på mitt skönlitterära skrivande, och min andra roman "Jag går nu. Tror jag" kommer ut i april 2023 på Bazar förlag. Jag har publicerat tolv noveller i olika antologier och i november 2018 utkom min första roman ”Kära Martina”. I februari 2019 blev jag invald i Sveriges författarförbund.


Tidigare har jag varit redaktionschef för olika redaktioner av lokaltidningarna Mitt i i södra Stockholm. Där var jag också teknik- och formansvarig samt ledde under en period ett teknikutvecklingsprojekt.


Jag har också undervisat i redigering och layout på Poppius journalistskola.
Under fyra år var jag frilansande redaktör för Studiefrämjandets tidning Cirkeln.


Jag har varit lokaltidningschef på DN Runt Stan och featureansvarig på Länstidningen i Södertälje.


Min utbildning har jag fått på Journalisthögskolan i Stockholm, dessutom har jag gått många fortbildningskurser inom journalistik och form samt Tidningsutgivarnas chefsutbildning.


Foto: Magnus Liam Karlsson