1998 startade jag mitt eget bolag Inger Lernevall text & form AB, för att under friare former jobba som skribent, reporter, redaktör, korrekturläsare, redigerare, layoutare och formgivare. Idag arbetar jag huvudsakligen med tidningslayout och form, mest för att det är så himla roligt.

Jag layoutar Sekotidningen löpande, liksom IF Metalls tidning Info, och Sedd & buren som ges ut av Västra Rekarne församling utanför Eskilstuna. Under årens har jag också emellanåt hoppat in och hjälpt till på andra tidningar när behov har uppstått – Dagens Arbete, Transportarbetaren, TCO-tidningen, ST Press (numera Publikt), Läkartidningen, Medievärlden.

Jag har också undervisat i redigering och layout på Poppius journalistskola.
Under fyra år var jag frilansande redaktör för Studiefrämjandets tidning Cirkeln.
Tidigare har jag varit redaktionschef för olika redaktioner av lokaltidningarna Mitt i i södra Stockholm.
Där var jag också teknik- och formansvarig samt ledde under en period ett teknikutvecklingsprojekt.

Jag har också ett fackligt förflutet som journalist på Vårdfacket (numera Vårdfokus) och SIF-tidningen.
Jag har även varit lokaltidningschef på DN Runt Stan och featureansvarig på Länstidningen i Södertälje.

Min utbildning har jag fått på Journalisthögskolan i Stockholm, dessutom har jag gått många fortbildningskurser inom journalistik och form samt Tidningsutgivarnas chefsutbildning.

Här finns mitt cv för den som är intresserad.

Mitt litteraturintresse är stort, därför ingår jag i såväl en bokcirkel som i en skrivargrupp. Jag skrev C-uppsats i litteraturvetenskap vid Mälardalens högskola våren 2009 – ”Thérèse Raquin – ett naturalistiskt skolexempel? En kritisk prövning av den litterära naturalismen i Émile Zolas genombrottsroman samt presentation av alternativa läsningar.” Här finns den att läsa.

Om Inger

inger@lernevall.se    •    0708-21 04 40    •    Östgötagatan 16, Stockholm
Hem |  Text |  Form |  Om mig |  Kontakt